Osijek: Središnji predizborni skup HSS-a za 4. izbornu jedinicu

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) i nositelj stranačke liste Zlatko Tomčić izjavio je večeras u Osijeku kako je ključno pitanje predstojećih izbora kojim će putem krenuti hrvatsko gospodarstvo te da HSS za to pitanje ima koncept i spreman je preuzeti odgovornost za budućnost hrvatske države.

Na središnjem predizbornom skupu za 4. izbornu jedinicu, održanom na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, Tomčić je ustvrdio da HSS ima spreman "integralni koncept nacionalne ekonomije", koji će, kako tvrdi, "u kratkom roku podići razinu zaposlenosti za 2,5 posto godišnje, smanjiti vanjsku i unutarnju zaduženost te podići razvojne stope u RH na razinu od 7,5 do 9 posto".

Istaknuo je da je pet temeljnih točaka HSS-ova programa - gospodarski razvoj visokih razvojnih stopa, otklanjanje kočnica sustava, prihvaćanje suvremenih znanja i tehnologija, odgovorna socijalna i demografska politika te ulazak u Europsku uniju.

Svjesni smo da punopravni članovi Europske unije možemo postati kada ispunimo prethodne četiri točke, rekao je Tomčić pozivajući birače da, skupa s HSS-om, odrede brzinu kretanja Hrvatske prema zemlji demokracije, prosperitetnog gospodarstva i članstvu u EU.

"Nemamo više vremena i strpljenja da to sve skupa traje godinama", poručio je Tomčić.

Prvi na listi, Željko Pecek rekao je kako su neki od dijelova HSS-ova programa otvaranje agrobanke sa sjedištem u Osijeku, navodnjavanje pet slavonskih županija te razvoj proizvodnje autohtonih slavonskih proizvoda.

"Želimo otvoriti novih 150.000 radnih mjesta u obrtu i malom gospodarstvu" rekao je Pecek dodavši da je u posljednje tri i pol godine otvoreno 69.000, a na području Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije 8900 radnih mjesta.

Na skupu su predstavljeni i ostali kandidati s HSS-ove liste za 4. izbornu jedinicu.

Pročitajte više