Otvoren novi informatički sustav mirovinskog osiguranja

U središnjoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) danas je svečano otvoren modernizirani središnji informatički sustav koji će umreženjem svih službi i ispostava Zavoda omogućiti brže i kvalitetnije pružanje usluga korisnicima.

Projekt modernizacije informatičkog sustava HZMO-a vrijedan je 10,5 milijuna kuna, a izvođač radova na opremanju sistemske dvorane u središnjoj službi u Mihanovićevoj ulici je IBM Hrvatska, kazao je danas ravnatelj HZMO-a Mile Rukavina.

Uvođenje najmodernije informatičke tehnologije uskoro bi u praksi trebali osjetiti korisnici prava iz mirovinskog osiguranja i dječjeg doplatka, čiji bi se postupak ostvarivanja prava trebao značajno skratiti.

Središnja sistemska dvorana HZMO-a zadnji je put uređena i osuvremenjena 1982. godine, a modernizacija je bila nužna s obzirom da se u međuvremenu izmijenilo nekoliko generacija središnjih konfiguracija računala. Proces modernizacije sustava HZMO-a nastavit će se i u idućoj godini, najavio je Rukavina.

Otvarajući preuređenu informatičku dvoranu ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić istaknuo je da se modernizacija HZMO-a, kao iskorak u budućnost, događa na kraju godine u kojoj se započela rješavati trauma iz prošlosti - povrat duga umirovljenicima.

(Hina) xntod ymd

Pročitajte više