Sinoć sazvana sjednica HDZ-a, Kerum prekida vijeće prije proračuna

SINOĆ su se užarile telefonske linije splitskih HDZ-ovca. Za danas je sazvan Gradski odbor, i to usred sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se, među ostalim, trebalo odlučiti i o proračunu za iduću te rebalansu proračuna za tekuću godinu.

Čini se da su se ostvarile prognoze i da Kerum neće imati potrebnih 13 ruku za izglasavanje budžeta. Navodno je sve dogovoreno da se sjednica prekine uoči točke izglasavanja proračuna.

Na to upućuje i termin sazivanja Gradskog odbora HDZ-a, koji je organiziran u 11 sati. Taman će toliko biti potrebno Nevenki Bečić da dogura dnevni red do proračuna. Situacija je krajnje dramatična, već se jednom u Splitu dogodilo da padne Vlada zbog proračuna.

Jaca pošto-poto želi sa Kerumom

Kako Index doznaje, na sjednici GO-a, šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović trebao bi članstvo uvjeriti da je potrebno podržati Keruma. Zna se koliko je nezadovoljstvo članstva tom koalicijom pa je dr. Duje, čini se, oklijevao do zadnjeg trenutka kako bi se koliko-toliko spasio blamaže i moguće smjene.

Marasović je sjednicu sazvao po nalogu šefice Jace, koja iz petnih žila želi održati savez s Kerumom. Opet solira, članovi predsjedništva stranke ostali su zatečeni posljednjom inicijativom. Nit' je koga pitala, nit' se s kim konzultirala. Indikativno je da je za sutra, ponovno iznenada, zakazano predsjedništvo stranke. Što će se tamo desiti? Hoće li Jaci zbog Keruma skinuti skalp?

Pročitajte više