Pijan se potukao sa sinom, pa mu prijetio džepnim nožićem

JUČER je oko 9.20 sati 35-godišnji hrvatski je državljanin iz Gornje Grede, područje Brckovljana, zatražio intervenciju policije navodeći kako ima problema sa svojim 63-godišnjim ocem, koji je u vidno alkoholiziranom stanju, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja zatekli otac i sin te uočili razbacane drvene stolice po dvorištu, navodi policija. Utvrđeno je da je otac na terasi verbalno napao sina i pokušao ga udariti po glavi, ali se sin izmaknuo i ošamario oca.

Nakon toga se sin udaljio s terase, ali ga je otac nastavio vrijeđati, bacajući sa terase drvene stolice. Potom je izvadio džepni nožić, pokazivao ga sinu i prijetio.

63-godišnjak je odbio poći s policijskim službenicima i zatvorio se u drvenu baraku u dvorištu, odakle je nakon kraćeg vremena na nagovor policijskih službenika izišao. Kako ne bi došlo do ozljeđivanja policijskih službenika ili samoozljeđivanja 63-godišnjaka, policija ga je pritom vezala.

Maloljetna djeca promatrala sukob između oca i djeda

Policija navodi kako su se za vrijeme incidenta na terasi nalazila 35-godišnjakova maloljetna djeca, u dobi od osam i šest godina.

Na mjesto događaja pozvana je Hitna pomoć Doma zdravlja Dugo Selo, te je otac prevezen u PB Vrapče. Protiv oca i sina slijedi zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja nasilja u obitelji.

I.M.

Pročitajte više