Plenković na vladi najavio da ide kod Milanovića po mandat

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

SJEDNICA vlade počela je oko 9 sati. Live streaming mogli ste pratiti na Indexu.

Tekstualni prijenos

Plenković na početku govori o euru. "Zahvaljujem svima, ministrima, HNB-u, suradnicima, to je vrijedno velike pozornosti. Danas popodne krećem za Bruxelles, priprema za sutrašnji sastanak vijeća, glavne teme bit će novi višegodišnji financijski okvir. Na stolu su pregovori o sredstvima koje Hrvatska treba dobiti u idućih 4 odnosno 7 godina", rekao je.

Najavio je kako će se posljednja sjednica aktualne Vlade održati sljedeći tjedan, u utorak, a konstituriajuća sjednica novog saziva Hrvatskog sabora najvjerojanije će biti sredinom idućeg tjedna. 

"Ovo je naša predzadnja sjednica, zadnju sjednicu imat ćemo još u utorak, da određene odluke koje Vlada do kraja svog mandata treba donijeti, također usvojimo", kazao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Najavio je kako će Državno izborno povjerenstvo danas službeno objaviti rezultate parlamentarnih izbora.

"Nakon što DIP to objavi i donese Predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, ja ću imati susret s njim  i donijeti mu potpise većine novoizabranih zastupnika, njih 76, kako bismo dobili mandat za sastavljanje vlade",  kazao je Plenković.

"Ja ću krajem jutra predsjedniku donijeti 76 potpisa kako bismo dobili mandat za sastavljanje nove vlade, sredinom idućeg tjedna bit će vjerojatno konstituirajuća sjednica sabora", rekao je ne otkrivajući detalje o novoj vladi.

Beroš o koroni

"U ovom valu epidemije preminulo je 12 osobe, većina ih je imala teške komorbiditete. U proteklom tjednu nema novih žarišta", rekao je Beroš.

 

Pročitajte više