Pokopani posmrtni ostatci hrvatskog branitelja Vlade Andrijevića

NA SISAČKOM Gradskom groblju Viktorovcu danas je, uz najviše vojne i državne počasti, pokopan hrvatski branitelj iz Domovinskog rata Vlado Andrijević iz Hrvatske Kostajnice, koji je kao hrvatski dragovoljac i pripadnik pričuvnog sastava MUPa poginuo u akciji proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice 12. rujna ratne 1991.

Posmrtni ostatci hrvatskog branitelja Vlade Andrijevića, rođena 1945., ekshumirani su u masovnoj grobnici žrtava srpske agresije i okupacije u šumi Plavičevcu kod Hrvatske Kostajnice, a identificirani su metodom DNA na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu 10. veljače ove godine.

U ime Policijske postaje u Hrvatskoj Kostajnici od Vlade Andrijevića, u nazočnosti članova obitelji, rodbine, ratnih suboraca iz Hrvatske Kostajnice, izaslanika Gradskog poglavarstva Hrvatske Kostajnice, predstavnika udruga iz Domovinskog rata H. Kostajnice i Sisačko-moslavačke županije, oprostio se pomoćnik zapovjednika Policijske postaje Franjo Bunjevac. Podsjetio je da se Vlado Andrijević kao dragovoljac uključio u obranu H. Kostajnice u prvim danima napada srpskog agresora na grad i okolicu kao pripadnik pričuvnog sastava MUP-a.

Blažević je istaknuo da je pokojni Andrijević bio vrlo kvalitetna osoba i da se u njega moglo potpuno pouzdati. Sve zadaće u obrani grada ispunjavao je savjesno, odgovorno i predano, rekao je Blažević, koji je u ime Andrijevićevih ratnih suboraca obitelji i rodbini izrazio sućut.

Molitvu za pokojnoga hrvatskog branitelja na pogrebu je održao župnik sisačke Župe svete Marije Branimir Motočić, a u crkvi svete Marije služena je misa zadušnica.

Pročitajte više