Policajac u Kaliforniji upucao djevojku, obitelj traži odgovore

Screenshot: News Anine

OBITELJ 17-godišnje djevojke koju je ubio policajac u Kaliforniji prošlog petka navečer zahtijevaju objašnjenje, piše NBC news.

Ubojstvo se dogodilo u Anaheimu, a tamošnji policijski odjel objavio je kako je njihov policajac javio putem radio veze u petak oko sedam sati navečer da je sudjelovao u pucnjavi na autocesti.

Policija tvrdi da je kod djevojke pronađen lažni pištolj

"Djevojka je ranjena pištoljem te odvedena u bolnicu gdje je preminula”, stoji u izjavi policije iz Anheima. U izvještaju policije stoji i kako je pokraj djevojke na mjestu događaja pronađen predmet koji je nalikovao pištolju. No kasnije je ustanovljeno kako je riječ o lažnom pištolju.

No svećenik Jarrett Maupin, glasnogovornik obitelji preminule Hannah Williams, tvrdi kako djevojka nije imala nikakav pištolj kod sebe kad je ubijena.

Obitelj traži neovisnu istragu, tvrdi da nije imala pištolj kod sebe

Maupin je rekao i da oni još uvijek ne znaju detalje o tome kako je djevojka preminula, ni koliko je puta ni gdje je upucana.

Rekao je i kako obitelj zahtijeva suspenziju policajca, a od guvernera  Gavina Newsoma traže da otvori nezavisnu državnu istragu o djevojčinoj smrti.

"Gubitak Hannahe je težak. Okolnosti u kojima se to dogodilo čine gubitak još težim. Do danas još uvijek nemamo jasne odgovore o tome što se dogodilo. Informacije koje smo do sada dobili od policije promijenile su se nekoliko puta”, rekla je Lynette Campbell, baka ubijene djevojke.

Vozilo ubijene i policajca se sudarilo na cesti?

Do sada su poznati tek neki detalji o tragičnom ubojstvu. Prvi izvještaji javljali su kako je vozilo policajca koji je pucao netom prije nesreće udario drugi auto.

Maupin je rekao da je Hannah, koja je radila kao spasilac, provela petak s obitelji u Anaheimu prije nesreće.

Državni odvjetnik izjavio je kako je policajac te večeri bio na dužnosti te da je vozio autocestom kad je vidio 17-godišnjakinju kako vozi nedozvoljenom brzinom. Rekao je i da su u nekom trenutku između oba vozila došlo do fizičkog kontakta.

Iz policije u Anaheimu su rekli kako će više informacija o ubojstvu biti objavljeno ovaj tjedan nakon što se ispitaju svi svjedoci.

Pročitajte više