Policija zbog prekršaja iz 2008. privela Zorana Pusića



ZORAN PUSIĆ, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava, u utorak je priveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog prometnog prekršaja kojeg je 2008. u Trogiru počinio djelatnik tvrtke njegova sina.

"Policija je došla po mene u šest ujutro. Nisam otvorio, pa su se vratili u osam. Proveo sam na policiji nekoliko sati, gdje je razjašnjeno da je prekršaj razriješen još prije tri godine a da nisam ja vozio, kako je stajalo u policijskome nalogu", objasnio je Pusić za Novi list.

Policajci su prema njemu, kako kaže, postupali korektno i ne misli da je priveden zato što je nevladin aktivist. No, nije mu se baš svidjelo što su mu policijski službenici na vrata zakucali u ranu zoru.

"S obzirom na to da znam ponešto o policijskim procedurama, tvrdim da su jutarnja privođenja atavizam autoritarne i diktatorske prošlosti, iz vremena kada su se ljudi tresli pred policijom. To je posve nepotrebno, jer se sporovi takve vrste mogu riješiti jednim telefonskim pozivom. Nepotrebno je uznemirivati građane takvim postupanjem. S druge strane, pitam se zašto policija nije tako marno nadzirala saborske zastupnike i druge državne dužnosnike koji su uoči izricanja višegodišnjih zatvorskih kazni ili hapšenja bježali u susjedne države", kaže Pusić.

Pročitajte više