Predizborni skup ASH u Trilju

PREDSJEDNIK Akcije socijaldemokrata Hrvatske (ASH) Zlatko Klarić ustvrdio je večeras na predizbornom skupu u Trilju da je "vlast HDZ-a umirovljenike opljačkala, a sadašnja prevarila i nije im novac vratila unatoč obećanjima te odlukama Ustavnog i Upravnog suda".

Zbog toga su se umirovljenici morali obratiti Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu i zbog toga ćemo se i dalje boriti da oni, kao i svi ugroženi u Hrvatskoj ostvaruju svoja prava", rekao je Klarić na prvom predizbornom skupu svoje stranke.

Klarić je naveo kako su istodobno saborski zastupnici za samo nekoliko dana i mjeseci sjedenja u saborskim klupama dobili visoke mirovine, pa će se njegova stranka zauzimati da se takve mirovine oduzmu, a da saborski zastupnici ubuduće ne primaju plaće, nego samo paušal.

Predsjednik ASH je kazao kako njegova stranka ima program stambene izgradnje, po kojem bi stanovi bili po upola manjoj cijeni nego po programu poticane stanogradnje.

Govoreći o slučaju generala Gotovine, Klarić je, uz ostalo, rekao da bi se general trebao odazvati sudskom pozivu i uz pomoć hrvatske vlasti dokazivati svoju nevinost.

Klarić je prije predizbornog skupa nazočio osnivanju gradske organizacije te stranke u Trilju, inače uza sinjsku drugu u Cetinskoj krajini.

Pročitajte više