Predsjednik Josipović o prekrajanju izbornih jedinica: Prvo sredite popise birača!

"ČINJENICA da su mnogi visoki dužnosnici kao i ravnatelji pojedinih institucija pod ozbiljnim istragama, dokaz je da se Hrvatska bori protiv korupcije", rekao je danas predsjednik Ivo Josipović nakon obilaska izložbe 'Pompeji - život u sjeni Vezuva' u Galeriji Klovićevi dvori odgovarajući na novinarsko pitanje da komentira godišnje izvješće State Departmenta o Hrvatskoj.

Naime, izvješće napominje kako je hrvatska Vlada često u središtu korupcijskih slučajeva te upozoravaju na probleme obiteljskog nasilja kao i slobode okupljanja. Predsjednik Josipović naglasio je kako su to poznati problemi od prije te da na borbu protiv kourpcije treba gledati pozitivno.

Predsjednik Josipović osvrnuo se i na goruću problematiku prekrajanja izbornih jedinica napominjući kako mišljenje Ustavnog suda nikako ne smije biti povod za nelogično kreiranje takvih izbornih jedinica.

"Prekrajanje na takav način mogao bi dovesti u pitanje demokratičnost izbora", rekao je Josipović upozorivši da bez sređivanja popisa birača sve drugo, a vezano za izbore, mora izazvati sumnju.

"Popisi birača morali su se odavno srediti", rekao je Josipović naglasivši da to mora biti jedan od prioriteta ove Vlade ili one koja doalzi na samom početku mandata.

"Sve što se radi u zadnji čas nije ni dobro ni uvjerljivo", zaključio je predsjednik Josipović.

Pročitajte više