Preminuo liječnik koji je srušio zgradu kako bi napakostio supruzi

LIJEČNIK koji je radije srušio zgradu na Manhattanu nego da njegova bivša supruga dobije novac od njene prodaje, umro je kasno u subotu, uslijed ozljeda koje je zadobio tijekom eksplozije.

Dr. Nicholasa Barthu vatrogasci su teško ozlijeđenog i opečenog uspjeli iskopati ispod ruševina, nakon čega je prevežen u bolnicu u kojoj su se gotovo tjedan dana liječnici neuspješno borili za njegov život.

Kako objavljuje CNN, dr. Nicholas Bartha je nakon eksplozije bio u toliko teškom stanju da policija nije imala prilike obaviti razgovor s njim prije njegove smrti. Policija je istraživala je li preminuli liječnik imao ikakve veze s eksplozijom koja se dogodila 10. srpnja, a koja je uznemirila njegove susjede, budući ih je podsjetila na teroristički napad na New York 11. rujna.

66-godišnji liječnik navodno je namjerno ostavio otvoren plin, što je uzrokovalo nesreću. Bartha se, naime, godinama razvodio od svoje 64-godišnje supruge Cordule, te je nedavno izgubio spor. Presudom je svojoj bivšoj supruzi bio prisiljen isplatiti četiri milijuna dolara.

Uslijed požara u zgradi, a u kojoj se nalazila Barthova privatna ordinacija, ozlijeđeno je 15 osoba, uključujući 10 vatrogasaca.

Istražitelji su utvrdili kako je netko dirao plinske instalacije koje su vodile do podruma zgrade, a Barthova bivša supruga Cordule izjavila je kako je  dan prije eksplozije primila e-mail s upozorenjem kako će "od kopačice zlata biti pretvorena u kopačicu pepela i smeća".

Bartha je, naime, bio vlasnik zgrade na Manhattanu, koja je procijenjena na 5 milijuna dolara. Sudskom presudom je određeno da se mora prodati na dražbi kako bi se namirila liječnikova bivša supruga. No, njezin bivši suprug joj taj novac nije namjeravao prepustiti.

"Uvijek sam ti govorio da ću kuću napustiti jedino mrtav." - također je stajalo u e-mailu kojega je Cordule primila.

Barthovi susjedi su u petak  protiv njega podnijeli tužbu, tvrdeći kako je eksplozija oštetila njihov stan te ih prisilila da se iz njega isele.

B.S.

Pročitajte više