Pretučeno dijete iz Donjeg Mihaljevca u dobrom stanju

JEDNOMJESEČNI dječak, kojeg je otac nedavno pretukao i nanio mu teške ozljede, u dobrom je stanju, priopćila je danas Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj.

U bolničkom priopćenju ne navodi se detaljniji opis stanja djeteta kojem je u srijedu, 9. veljače, tridesetogodišnji M. P. iz Donjeg Mihaljevca zadao višestruke i teške ozljede glave.

Nakon što su mediji prenijeli izjavu majke da je pretučeno dojenče prvi put primljeno u bolnicu u četvrtak, 10. veljače, kada su ga ubrzo otpustili kući, ravnateljstvo Klaićeve danas tvrdi da je mali pacijent ambulantno pregledan i otpušten kući "po pravilima".

"Točno je da je pacijent prvi puta ambulantno pregledan 10. veljače (kada majka nije dala stvarne podatke o prethodnim događajima u obitelji) i otpušten kući, ali s točnim uputama majci što učiniti u slučaju mogućeg pogoršanja stanja", priopćeno je.

Majka se idućeg dana, u petak, vratila u bolnicu i optužila liječnike za nesavjestan postupak jer su dječaka samo površno pregledali iako im je, kako tvrdi, rekla kakvom je zlostavljanju bio izvrgnut.

Ravnateljstvo ističe da je postupljeno po pravilima, a u tijeku je zdravstveno-inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Do donošenja konačnih i cjelovitih mišljenja nema potrebe za dodatnim očitovanjima Klinike, kaže se u priopćenju.

Ministar zdravstva Andrija Hebrang uputio je stručni tim u Klaićevu bolnicu kako bi se ispitalo zašto je dijete nakon prvog pregleda pušteno kući.

Otac zlostavljanog dojenčeta je u nedjelju, 13. veljače, uhićen zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo.

Pročitajte više