Puljak: Gradsko vijeće je cirkus

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

VLADAJUĆI u Splitu tražili su glasanje o raspuštanju Gradskog vijeća. No na vijeću nije prošla točka da se glasa o raspuštanju. Drugim riječima, oporba ne želi da se glasa o raspuštanju Gradskog vijeća.

Nešto prije glasanja Ivica Puljak dao je izjavu za medije. U obraćanju medijima je objasnio zašto želi da se raspusti Gradsko vijeće. U tom slučaju bi se, a to je bitno za spomenuti, išlo samo na izbore za novo Gradsko vijeće, a Puljak bi ostao gradonačelnik.

"Split je već nekoliko mandata taoc politikantstva i zato stagnira. Mi smo izabrani da radimo promjene", rekao je Puljak.

"Gradsko vijeće ne funkcionira, bavi se politikantstvom. Imali smo priliku, mogućnost da nekim partnerima damo gradske firme, mi smo to odbili. Mi ne želimo cirkus. Pozivamo vijeće da se raspusti, da građani izaberu i daju nam priliku", rekao je Puljak

"Ja ne živim od politike. Nije me napravila niti čovjekom, neće me napraviti niti njonjom", rekao je.

Upitan je je li spreman sam podnijeti ostavku.

"Gradska i izvršna vlast funkcioniraju, mi smo uveli red, počeli projekte izgradnje škola i vrtića. Mi kao izvršna vlast funkcioniramo. U Vijeću se radi cirkus", rekao je.

"Dok mi radimo ozbiljne stvari, oni se bave politikantstvom. Samo ih zanima da dođu u medije", rekao je Puljak. U slučaju raspuštanja Gradskog vijeća, održali bi se samo izbori za Gradsko vijeće.

Upitan je hoće li im na sljedećim izborima SDP biti partner.

"Mislim da na novim izborima SDP neće ući u Gradsko vijeće", rekao je Puljak.

"Mi kao izvršna vlast nastavljamo raditi. Ako se Gradsko vijeće ne raspusti, to znači da su ovi koji zazivaju nove izbore kukavice. A ako se to dogodi, mi ćemo nastaviti raditi kao manjinska vlast", rekao je Puljak.

Pročitajte više