Radnička fronta: Cenzurirali su nam plakat s Todorićem

Foto: Radnička fronta

RADNIČKA fronta poslala je priopćenje u kojem tvrde da im je tvrtka PIO, zadužena za postavljanje plakata i billboarda, odbila postaviti njihov predizborni plakat na kojem se nalazi slika Ivice Todorića.

"Političke stranke u Hrvatskoj se u predizbornoj kampanji uglavnom razbacuju praznim obećanjima o "boljem životu za sve", "gospodarskom rastu" i sličnim floskulama. Istodobno, nijedna se od njih ne usuđuje čak ni primijetiti, a kamoli osuditi, društvo u kojem živimo, četvrt stoljeća nakon početka pljačkaške privatizacije. To je društvo u kojem neki moraju kopati po smeću da bi preživjeli, dok drugi žive u pravim dvorcima kao novovjekovni feudalci.

Radnička fronta se bori protiv takvog društva, kapitalističkog društva "200 bogatih obitelji", i to je htjela naglasiti svojim predizbornim jumbo plakatom, na kojem, kao simbol, figurira Onaj-koji-se-ne-spominje, najbogatiji čovjek u zemlji Ivica Todorić", stoji u priopćenju.

"Tajkuni su pljačkali, a ne smije ih se za to javno prozivati"


Iz Radničke fronte tvrde da je postavljanje tog plakata na lokaciji u Zagrebu kod Autobusnog kolodvora već bilo dogovoreno, ali da im je iz agencije koja postavlja plakate ubrzo stigao odgovor da ne mogu objaviti plakat jer se boje tužbe.

"Takav odgovor ne odgovara propisima koji sami navode na svojim stranicama, nego je očito riječ o strahu i apriornoj autocenzuri.

Pokazalo se, dakle, da je moguće cijelo jedno društvo opljačkati i razvlastiti, ali da se onda tajkune (krupne kapitaliste), koji su to u sprezi s politikom učinili, zbog toga čak javno ne smije ni prozvati - a kamoli nešto više. Tu se samo još jednom simbolički pokazuje u kakvoj "demokraciji" i "slobodi" živimo - u "demokraciji" koja se temelji na nediranju u osnovni princip ovog društva ("Ko je jamio, jamio"), s "izborima" na kojima su jedine dopuštene poruke mitovi o "boljem životu", bez zadiranja u sveta prava privatizacijskih tajkuna, njihovih dvoraca, limuzina, jahta i helikoptera, kao i opljačkanoj i uništenoj ekonomiji i radnim mjestima na kojima njihovo bogatstvo počiva", stoji u priopćenju koje potpisuje Marko Milošević.

Pročitajte više