Rasprodaja imovine: Kerum prodaje i Perisku za 6 milijuna eura, najbliži kupnji Ivan Budalić

KERUM prodaje Perisku za šest milijuna eura, a najbliži kupnji je Ivan Budalić, vlasnik bivše robne kuće Maja u središtu Splita. Budalić, vlasnik još nekoliko reprezentativnih prostora u užem središtu Splita, neki dan je vrlo povjerljivo razgovarao s Kerumom o kupovini Periske, no za Index nije bio spreman išta kazati o pregovorima. Štoviše, ustvrdio je kako o cijelom poslu nema pojma.

Kerum je zaradio milijune poslujući s državom

Perisku je Kerum svojedobno dobio u trampi s Ministarstvom pravosuđa, koje je u to doba vodila Vesna Škare Ožbolt. Kerum je Ministarstvu dao Standu, a oni njemu 4,5 milijuna eura i Perisku. Nakon pola desetljeća, svrsi nije priveden nijedan objekt. Periska je trebala postati Kerumova reprezentativna građevina, golemi toranj... No, to će pričekati, očito, neka bolja vremena.

Ministarstvo pravosuđa kanilo je, pak, Standu preurediti u Općinski sud, no ni od toga nema ništa. Prvo je ispao problem jer nekretnina nije bila jedan kroz jedan, što je nevjerojatno jer je sve podatke Ministarstvo moglo provjeriti u zemljišniku suda. Onda nije bilo dovoljno sredstava...

Uz Standu im je Kerum uvalio i "staklenku" svog kompanjona Svaguše, koji je tako bez kapi znoja dobio unosan posao sudske kafeterije... Veliko je pitanje hoće li od suda u Standi ikad išta biti sve i ako se riješe trenutni problemi, jer zgrada je podignuta iznad podzemne pruge i ne trpi nikakve adaptacije i nadogradnje.

Kerum smjestio Bajićeve službenike u podstanarstvo na gradilištu

Kerum je na cijelom poslu odlično zaradio. Prvo je od države kupio Standu za 2 milijuna eura, a onda se ista ta država sjetila da bi im itekako bio zgodan prostor koji su upravo prodali. Pa su onda sve to platili duplo skuplje i još dali Perisku pride, u kojoj su se, inače, trebali smjestiti službenici Državnog odvjetništva.

Nisu se smjestili jer je prostor dobio Kerum, koji je na dobrom poslu zahvalio tako da je Bajićeve službenike uz solidnu najamninu smjestio u svoje prostore dok se renovirao treći kat splitske Palače pravde. Dobrih godinu dana Državno odvjetništvo u Splitu radilo je u zgradi bivšeg Diokoma, na gradilištu budućeg Kerumova poslovnog centra Joker. U uredima ni prozore nisu imali!

Cijeli prizor iz svog ureda gledala je i Inspekcija rada, koju su pozvali u kontrolu. Nisu našli ništa protuzakonito unatoč znaku da tridesetak metara do zgrade tužitelji moraju proći s kacigom na glavi. 

I na tom poslu Kerum je odlično zaradio. Uzeo jeftino, prodao skupo za POS-ove stanove, a sebi još nagradio i Joker, mjesto posebnog značenja za Splićane, a i gradonačelnika osobno... 

Pročitajte više