Ravnatelj bolnice: Policajac ima četiri rane, trenutno je u operacijskoj sali

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

POLICAJAC koji je ustrijeljen u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu dovezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

"U ovom trenutku su vitalne funkcije stabilne, ne vidimo znakove ugroženosti života, međutim, brine nas mogućnost unutarnjih ozljeda jer nam je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka", rekao je Zovak ranije jutros.

Trenutno obavljamo pretragu CT-om, a kad se to završi, napravit ćemo evaluaciju njegova stanja i po principu ratne kirurgije ići u obradu rana, kazao je Zovak ranije.

Oko 10:20 sati Zovak se obratio medijima.

"U 8:30 dovela ga je hitna pomoć. Ima četiri prostrijelne rane. Srećom, nije vitalno ugrožen. Nema ozljeda ni srca, pluća niti trbušnih organa. On je već u operacijskoj sali te prostrijelne rane su na ruci napravile prijelome kostiju i oštetile neke žile", kaže Zovak novinarima.

Dovezao ga sanitet

Zovak je onda rekao da ga je dovezao sanitet.

"Oni su se našli tamo, nisu bili pozvani. Bitno je da je dovezen odmah. Smatram to brzom reakcijom medicinskih djelatnika", rekao je Zovak. Kaže da to ni slučajno nije greška hitne pomoći.

Oglasili su se i iz policije.

"Ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik je podvrgnut operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno", kazali su.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić ranije je potvrdila Hini da je jutros u 8:06 zaprimljena dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu u kojoj je ozlijeđen jedan policajac.

U vladi se doznaje se da je riječ o policajcu koji je radio u njihovu osiguranju te da u vrijeme incidenta premijer nije bio u sjedištu vlade.

U 9 sati policija je izvijestila da je na Jabukovcu pronašla muškarca koji odgovara opisu počinitelja te da je počinio samoubojstvo.

Pročitajte više