Retrospektiva "Dalmatinske šansone" u "Lisinskom"

"Večeri dalmatinske šansone", koje se već devetu godinu u kolovozu priređuju u Šibeniku, prvi je festival zabavne glazbe koji će biti predstavljen u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" na retrospektivnom koncertu najavljenu za 3. svibnja, rečeno je na tiskovnoj konferenciji Glazbene udruge "Šibenik koncert".

Po riječima direktora Festivala Branka Viljca na zagrebačkom koncertu bit će izvedeno 20 najuspješnijih skladba s "Večeri dalmatinskih šansona" od 1998. do 2005., a organizatori su Hrvatska televizija i Klub Šibenčana u Zagrebu. Koncert će izravno prenositi Hrvatski radio, a Hrvatska će televizija naknadno objaviti snimku.

"Šibenik koncert" danas je raspisao natječaj i za dvadeset novih skladba koje će biti izvedene na ovogodišnjim "Večerima", što će na šibenskom Trgu Republike Hrvatske biti održane 18. i 19. kolovoza. Natječaj je otvoren do 30. travnja, a u direkciji Festivala očekuju da će skladbe i ove godine poslati brojni poznati hrvatski autori.

Kao i prošle godine i devete će "Večeri dalmatinske šansone" popratiti Večer starih skladba 18. kolovoza, i Večer novih skladba 19. kolovoza, uz izravan prijenos HTV-a.

Ove godine planirana je i posebna autorska večer Drage Britvića koji je, kako je kazao umjetnički direktor Festivala Dušan Šarac, "iako Slavonac, napisao neke od najljepših dalmatinskih klapskih pjesama, poput 'Maslina je neobrana'".

(Hina) xzpod ydd

Pročitajte više