Rijeka: Ministar Mlinarić predstavio privremenoga načelnika PU-a

Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić danas je u primorskogoranskoj Policijskoj upravi u Rijeci predstavio novoga, privremenog, načelnika PUa Olivera Grbića s obrazloženjem njegova imenovanja na tu dužnost. L

Mlinarić je na konferenciji za novinstvo kazao da Grbić zadovoljava uvjete koje je on kao ministar uveo kao bitne za načelnike u policiji. To,dodao je, moraju biti osobe s visokom stručnom naobrazbom, dugim stažom u policiji, rezultatima i vizijama razvoja policije u skladu s novim uvjetima prilagodbe Europi.

Istaknuo je kako je njegov cilj depolitizirati policiju do kraja mandata, navevši da samo ministar i državni tajnik mogu biti političke funkcije. Mlinarić je ustvrdio da dosadašnji načelnik PU-a Josip Lulić nije radio loše, ali da je Grbić bolji za tu dužnost. Ustvrdio je da nije riječ o političkoj smjeni, navevši da Grbić nije član nijedne političke stranke.

Podsjetivši da je za bivše vlasti u prva tri mjeseca njezina mandata promijenjeno 18 od 20 načelnika policijskih uprava, rekao je da on načelnike neće mijenjati iz političkih razloga, nego da će se voditi navedenim mjerilima.

Rezultate primorsko-goranske Policijske uprave Mlinarić je ocijenio zadovoljavajućima, istaknuvši vrijednost timskog rada svih njezinih načelnika.

Novi privremeni načelnik PU-a Oliver Grbić, koji će biti i službeno imenovan kad Županijska skupština dade svoje mišljenje o njegovu imenovanju, kazao je da će mu najvažnije zadaće biti smanjenje zlouporabe droga, maloljetničke delinkvencije i podizanje razine prometne sigurnosti strožim represivnim mjerama.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više