Sanader i Kosor na 2. saboru HDZ-a za 2. izbornu jedinicu

PREDSJEDNIK Vlade i HDZa Ivo Sanader izrazio je večeras u Bjelovaru zadovoljstvo što postoji općenacionalni konsenzus među svim strankama o ulasku Hrvatske u Europkasu uniju.

Sanader je na 2. saboru HDZ-a za drugu izbornu jedinicu rekao kako očekuje također da se svi slože i o ulozi dr. Franje Tuđmana, koji je Hrvatsku odveo u neovisnost, a zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor zamjerila je predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću što nije došao danas, na petu godišnjicu smrti Franje Tuđmana, na njegov grob.

Govoreći o svojoj kampanji za predsjedničke izbore, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Jadranka Kosor istaknula je kako je čovjek iznad politike i kako će to biti okosnica njene kampanje.

Naglasila je da će se i dalje boriti za dostojanstvo i prava svih građana, posebice branitelja i njihovih obitelji, te da će promicati prava žena, koje čine većinu od 52 posto stanovnika Hrvatske, na sudjelovanje u politici i na rad.

Sanader je, kao i većina govornika na večerašnjem HDZ-ovom saboru za Koprivničko-križevačku i Bjelovarsku županiju, ponovio kako vjeruje da će Hrvatska 17. prosinca dobiti datum početka pregovora o članstvu.

Foto: FAH

Pročitajte više