Šarinić: Govorili smo o događajima do 1995.

PREDSTOJNIK Ureda prvog hrvatskog predsjednika Hrvoje Šarinić izjavio je drugog dana davanja iskaza haškim istražiteljima, da se petosatni razgovor odnosio na događaje do 1995. godine, uključujući Bljesak i u Oluju.

´No, o nekim drugim delikatnim stvarima u kojima nisam bio involviran, kao što su Medački džep, nije bilo govora´, rekao je Šarinić nakon razgovora u zagrebačkom Uredu haškog suda na Selskoj cesti.

Bivši predstojnik Ureda predsjednika Franje Tuđmana osvrnuo se i na aktualni tijek suđenja Slobodanu Miloševiću te ocijenio da su dokazi tužiteljstva protiv Slobodana Miloševića ´tanki´.

´Imam dojam da su u pomalo delikatnoj situaciji što se tiče procesa protiv Miloševića.... Meni se čini da su malo tanki´, rekao je Šarinić te dodao da o tome svjedoči i ponašanje nekih svjedoka optužbe, koji su se tijekom ispitivanja u Haagu ´okrenuli´ i postali svjedocima Miloševićeve obrane.

Šarinić, koji je prije nekoliko dana izjavio da nema status osumnjičenika, ni danas na razgovore nije došao s odvjetnikom.

Davanje iskaza nastavlja se sutra.

Pročitajte više