ŠEFOVI SVIH POLITIČKIH STRANAKA KOD PLENKOVIĆA "Rata sa Slovencima neće biti"

Screenshot i video: Index

HDZ-ov premijer Andrej Plenkovic pozvao je sve šefove parlamentarnih stranaka na sastanak danas u 13 sati. Tema sastanka su bili zaoštreni odnosi između Slovenije i Hrvatske.

Po završetku sastanka, lideri političkih stranak su dali izjave novinarima.

Beljak: Rata neće biti

"Nitko od šefova stranaka nije zagovarao rat sa Slovencima. Rata neće biti", kazao je po izlasku iz Banskih dvora šef HSS-a Krešo Beljak.

"Mi smo izišli iz arbitraže, to je odluka Sabora. Mi ne vodimo Hrvatsku, Hrvatsku vodi HDZ sa svojim priljepcima. Razgovaralo se o konkretnim problemima, to uključuje i ribare. Mislim da će ova garnitura koja vodi diplomaciju sada dobiti -2 ocjenu", kazao je Beljak.

SDP-ov Davor Bernardić je rekao da za SDP arbitražna presuda nema težinu.

Bernardić: Nužan konsenzus

"Konsenzus je nužan, prije bilo kakvog nastavka pregovora s Vladom nužno je da se transparentno sastavi izvješće o odnosima Slovenije i Hrvatske, sa svim problemima. I drugo, izvješće o hrvatskim interesima. To su dva uvjeta, i tek nakon toga možemo opet sjesti za stol i vidjeti što možemo napraviti u obrani nacionalnih interesa.

Plenković je na početku bio optimsitičan, pohvalio je Cerara kao razumnog čovjeka s kojim se može dogovoriti bolje nego s drugim političarima, dali će to tako biti, vidjet ćemo", kazao je Bernardić.

Pročitajte više