ŠEKS S PREDSJEDNICIMA BRITANSKIH ODBORA ZA EU I VANJSKU POLITIKU O RATIFIKACIJI SSP-A I UKIDANJU VIZA

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks razgovarao je u utorak s predsjednicima odbora za vanjsku politiku i europska pitanja u Gornjem domu britanskoga parlamenta o potrebi da Britanija ratificira sporazum o stabilizaciji i pridruživanju te o mijenjanju viznoga režima, rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu predstojnik Ureda predsjednika Sabora Boris Abramović.

"Cilj je bio da se putem aktivnoga lobiranja u parlamentarnoj diplomaciji pokuša postići da britanska strana završi proces ratifikacije SSP-a Hrvatske i EUropske unije", rekao je Abramović.

Druga tema razgovora bilo je iniciranje promjena viznoga režima, rekao je Abramović, jer hrvatskim građanima koji putuju u Ujedinjeno Kraljevstvo sada treba viza.

Šeks je predsjednicima parlamentarnih odbora naglasio potrebu jačanja i intenziviranja suradnje odbora za vanjsku politiku, za Europsku uniju i obranu, rekao je Abramović.

Prema njegovim riječima, britanski su domaćini izrazili podršku Hrvatskoj na dosadašnjem putu prema euroatlantskim integracijama i uputili snažnu poruku o spremnosti da joj pruže pomoć na temelju svoga znanja i iskustva.

Predsjednik Sabora Šeks u srijedu putuje u posjet Škotskoj.

(Hina) xvm ysb

Pročitajte više