Siemens: Ispunili smo prema Saboru sve ugovorne obveze

SIEMENS je u potpunosti ispunio svoje ugovorne obveze prema Hrvatskom saboru vezane za sustav za elektroničko glasovanje, ističe se u današnjem priopćenju te tvrtke.

Ugovor se odnosio na rekonstrukciju i proširenje sustava postavljenog 1995. te na instaliranje multimedijalnog sustava u Velikoj vijećnici Sabora.

Pored toga, kako se navodi u priopćenju, Siemens je obučio saborske službe, prilagodio program potrebama Sabora te sustav testirao pod maksimalnim opterećenjem i potpuno ispravnog predao korisniku 12. svibnja.

Od tada Siemens nije imao pristupa sustavu, a nadzor glasovanja obavlja jedino saborska stručna služba, stoji u priopćenju Siemensa.

Predsjednik Sabora Zlatko Tomčić danas je na početku zasjednja prozvao saborsku stručnu službu i izvođača radova na uspostavi sustava za elektroničko glasovanje - tvrtku Siemens, jer sustav ni danas nije profunkcionirao.

Zbog toga je predsjednik Sabora "javno prozvao stručnu službu Sabora i izvođača radova da konačno urede sustav ili vrate novac". Sustav za elektroničko glasovanje vrijedan je 300 tisuća eura i nije "startao" već kod prvog od ukupno 54 zakonska prijedloga o kojima je Sabor trebao danas glasovati.

Pročitajte više