Slovenija: Jelinčič opovrgava da je dao dokumente za obranu Miloševića

SLOVENSKI političar Zmago Jelinčič opovrgava navode mariborskog lista "Večer" da je nedavno u Beograd odnio dokumente koji će olakšati položaj Slobodana Miloševića pred sudom u Den Haagu.

"Večer" tvrdi da se spomenuti događaj dogodio prilikom Jelinčičeva boravka u Beogradu od 16. do 21. svibnja, dakle u tjednu prije nego je pre ICTY-em kao svjedok tužiteljstva nastupio bivši slovenski predsjednik Milan Kučan.

"Jelinčič nam je uistinu donio neke dokumente koji se već nalaze kod odvjetnika, ali vam ne mogu reći koje. Vjerojatno se radi o datumima vezanim uz slovensko osamostaljenje", izjavio je za "Večer" Dragomir Majkić, po navodu lista član Miloševićeve stranke SPS (Socijalistička partija Srbije) i jedan od čelnika udruge "Sloboda" koja prikuplja dokaze kojima se Milošević pokušava braniti pred haaškim tribunalom.

Jelinčič je, kako prenosi i slovenska agencija STA cijelu stvar zanijekao, dodajući kako mu sve do miriše na "provokaciju" i da spomenutog Majkića uopće ne poznaje.

"Večer" pretpostavlja da bi se spomenuti dokument koji su tražili Miloševićevi pristaše mogao odnositi na neko od pitanja koje je u Haagu Milošević postavio Kučanu u vezi odluka nekadašnje slovenske skupštine ili na predstojeće svjedočenje nekadašnjeg slovenskog predstavnika u Ustavnom sudu SFRJ Ivana Kristana.

Pročitajte više