Snijeg i kiša stvaraju kaos na cestama, na Plitvicama sudar kamiona i auta

Foto: HAK

NA određenim dionicama u Hrvatskoj još uvijek se zbog zimskih uvjeta vozi sporije, a iz HAC-a upozoravaju da vozila moraju imati zimsku opremu. 

Veliki su problemi u Gorskom kotaru i Lici gdje ima i snijega i kiše. 

Na Plitvičkim jezerima je nešto iza 17 sati došlo do sudara kamiona i auta, zbog čega je došlo do zastoja u prometu. 

Na području Otočac - Perušić - Gospić - Gornja Ploča vozi se 40 kilometara na sat

N cesti A1 na području Otočac - Perušić - Gospić - Gornja Ploča vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, kolnik je mokar te pada snijeg. Isto stanje je i kod tunela Sveti Rok. A zbog zimskih uvjeta na snazi je i zabrana prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu te za teretne automobile s priključenim vozilom.

Na dionici tunel Sveti Rok - Maslenica - Posedarje - Zadar puše olujna bura čija jačina iznosi preko 95 kilometara na sat. Na snazi je zabrana za I. skupinu vozila.

Zimski uvjeti su na snazi i između čvora Maslenica i tunela Sv. Rok u oba smjera. Na dijelu je zabrana prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretne automobile s priključenim vozilom zbog zimskih uvjeta.

Preporuka za vozila koja se kreću iz smjera juga prema sjeveru je silazak na čvoru Zadar 2 - D 502 - D27 - na D50 - prema Gospić - Otočac -  A1.

Pročitajte više