Strani mediji: Sanader je vidno smršavio, izgleda krhko



PRVI dan suđenja Ivi Sanaderu, odnosno odgoda procesa zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja udarna je vijest i u stranim medijima. Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je bilo mnoštvo inozemnih novinara sa zadatkom da isprate proces protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a.

Agencija AP ističe da je prvo ročište trajalo manje od 40 minuta, s obzirom da se Sanader potužio na srčane tegobe. Reporter AP-a zapisao je da je Sanader u sudnici izgledao krhko, a nije propustio napomenuti ni da se bivši premijer ispričao što nije došao u odijelu. Sanader se pojavio ležerno odjeven, u trapericama i puloveru, objasnivši da je mislio da ide liječniku.

Reuters u svom izvještaju bilježi da je proces protiv Sanadera dio antikorupcijske kampanje koju je pokrenula Jadranka Kosor, koju je Sanader osobno izabrao za svoju nasljednicu. Novinar Reutersa također piše kako je Kosor morala krenuti u borbu protiv korupcije da bi ispunila zahtjeve Europske unije.

"Vidno mršaviji Sanader u prepunu sudnicu je došepao uz pomoć štake, prije nego je sjeo, uz očite poteškoće", primijetio je novinar Reutersa, također napomenuvši da je Sanader došao u sudnicu odjeven ležerno. Vrlo sličan izvještaj donosi i agencija AFP, dok britanski BBC u prvi plan stavlja odgodu suđenja zbog Sanaderova zdravlja.

Pročitajte više