Sudionici karavane "Da se ne zaboravi" u Sisku

Sudionici karavane hrvatskih branitelja Domovinskog rata "Da se ne zaboravi", u kojoj sudjeluje 30ak branitelja koprivničke Podravke i INANaftaplina, danas su na 2.500 kilometara dugom putu kroz Hrvatsku posjetili Sisak te odali počast i iskazali zahvalnost braniteljima iz Siska, poginulim u obrani Hrvatske od godine 1991. do 1995.

Sudionici karavane su se sastali s predstavnicima udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja i ostalih udruga iz Domovinskog rata grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, te s njima zapalili svijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Parku Kontrobi u središtu Siska.

Voditelj karavane, predsjednik Udruge branitelja Podravke Mladen Pavković pri tom je istaknuo velik doprinos Sisčana u obrani Hrvatske od velikosrpskog agresora.

Napomenuo je da su sudionici karavane proteklih godina obišli mnoge hrvatske gradove, ali da malo koji od njih ima tako lijep spomenik, dostojan poginulih branitelja, kao što ima Sisak u samome centru.

Dodao je i da je malo gradova koji su toliko dali u obrani Hrvatske.

"Došli smo u Sisak zajedno s vama pročitati brojna imena na ovome spomeniku i u naše im ime reći - hvala", istaknuo je Mladen Pavković.

Podsjetio je također da se karavana održava pod nazivom "Da se ne zaboravi".

"Mi koji smo sudjelovali u Domovinskom ratu, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, ratni stradalnici Domovinskog rata, oni koji su bili prognani iz svojih domova, nećemo zaboraviti što je i kako bilo u ratu za slobodu, suverenitet i neovisnost Hrvatske", rekao je i najavio da će iduće godine karavana na put po Hrvatskoj krenuti iz Dubrovnika.

(Hina) xzmalj ysp

Pročitajte više