Tajlandska princeza se srušila zbog problema sa srcem. Poslano tajanstveno priopćenje

Foto: EPA

NAJSTARIJA kći tajlandskog kralja srušila se u srijedu navečer zbog problema sa srcem, objavila je tajlandska kraljevska palača. 44-godišnja princeza Bajrakitiyabha, najstarija kći kralja Vajiralongkorna, onesvijestila se dok je trenirala svoje pse sjeveroistočno od Bangkoka.

Prevezena je u obližnju bolnicu, a zatim je helikopterom prebačena u Bangkok gdje se trenutno nalazi na liječenju. Palača je sinoć priopćila da je njezino stanje "donekle stabilno". Medicinska priopćenja iz kraljevske palače u Tajlandu obično su nejasna i zagonetna, a iz jedne izjave o princezi Bajrakitiyabhi teško je procijeniti koliko je ozbiljno njezino stanje, rekao je BBC-jev novinar Jonathan Head koji izvještava iz Bangkoka.

U izjavi se ne govori ništa o njenom trenutnom zdravstvenom stanju, a neki izvještaji sugeriraju da je puno ozbiljnije nego što se navodi.

Moguća prestolonasljednica

Princeza je kći kraljeve prve žene, princeze Soamsawali, i njegovo najstarije dijete. Bila je dio najužeg kruga svog oca otkako je naslijedio kralja Bhumibola 2016. godine te je postavljena za višu časnicu u kraljevoj osobnoj gardi.

Bajrakitiyabha je najistaknutija osoba iz užeg kraljevskog kruga, a završila je postdiplomski studij prava na dva američka sveučilišta. Kralj Vajiralongkorn još nije imenovao nasljednika prijestolja, ali se princeza Bajrakitiyabha smatra najprikladnijom za tu ulogu.

Inače je bila strastvena ljubiteljica fitnessa, a poznata je po zagovaranju kaznene reforme u Tajlandu. Posebno se zagovarala za prava zatvorenica, koje su u Tajlandu među najbrojnijima u svijetu. Bila je i veleposlanica Tajlanda u Austriji od 2012. do 2014. godine.

Pročitajte više