Thompsonov koncert u Virovitici prošao bez ustaških obilježja

KONCERT Marka Perkovića Thompsona u Virovitici prošao je bez jednog jedinog ekscesa, besprijekorno i dostojanstveno, kazao je za portal virovitica.net Slavko Kopjar, načelnik PU virovitičko-podravske. Niti jedan od posjetitelja koncerta nije nosio fašistička ili ustaška obilježja, zaključio je Kopjar na osnovu prvih informacija pristiglih odmah nakon sinoćnjeg koncerta.

Jučer su Viroviticom patrolirali pripadnici temeljne i specijalne policije u civilu i uniformi ali na nenametljiv način i decentno, ističu u policiji. Neviđene mjere sigurnosti uoči Thompsonova koncerta očito pridonijele izostanku dosad uobičajenih ekscesa vezanih za njegove nastupe. Na koncertu je ipak zapaljena bila tek jedna bengalka.

"Hvaljen Isus i Marija, dragi prijatelji", pozdrav je kojim je Thompson otvorio koncert te pozvao sve prisutne na ponos i dostojanstvo. Posebno se zahvalio i gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu na organizaciji koncerta i srdačnom gostoprimstvu. Publika je uz hrvatske zastave nosila majice i šalove s natpisima "Thompson" i "Gotovina" te skandirala "Vukovar, Vukovar" na početku koncerta te u dva navrata "U boj, u boj, za narod svoj" tijekom Thompsonova nastupa.

Thompson je pjesmu "Bojna Čavoglave" započeo uobičajenim pozdravom "Za dom spremni" ali je unaprijed kazao kako se radi o starom hrvatskom domoljubnom pozdravu, kojeg on koristi u pjesmi, jer se on koristio i u Domovinskom ratu.

"Ovdje smo svi prijatelji, ovo je slobodna zemlja iako nam pojedinci žele zabraniti pjevati. Ali neće uspjeti jer je ovo demokratska zemlja", zaključio je Thompson.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više