U Dagestanu ubijena četiri ruska komandosa

Četiri ruska komandosa ubijena su u subotu tijekom upada u dvije kuće koje su koristili naoružani militanti, navodno povezani s islamistima u Dagestanu, objavili su ruski mediji.

Regionalni šef tajne službe FSB Nikolaj Grjaznov izjavio je agenciji Interfax da su dvjema operacijama spriječeni teroristički napadi, poput prošlogodišnjeg zauzimanja škole u Beslanu.

Jedna akcija, usmjerena protiv petorice militanata zabarikadiranih u kući u glavnom dagestanskom gradu Mahačkali, trajala je 15 sati. Kuća je potpuno uništena, ali su teroristi nastavili s pucnjavom iz podruma.

Televizijska postaja NTV prikazala je kako vojnici uništavaju ostatke zapaljene kuće ručnim bacačima raketa, minobacačima i teškim strojnicama, dok ju je iz zraka zasipala vatra iz helikoptera. U tom napadu poginuo je pripadnik specijalnih postrojbi Alfa.

U drugom sličnom incidentu, poručnik i dva komandosa specijalne postrojbe poginuli su, a jedan je ranjen pri upadu u kuću u gradu Kaspijsku, prenosi Intrerfax.

Nasilje iz susjedne Čečenije prelilo se u pretežito muslimanski Dagestan, gdje više od deset godina traju sukobi između ruskih snaga i separatističkih gerilaca.

(Hina) xbcav ydgk

Pročitajte više