U eksploziji i pucnjavi u Pakistanu jedan poginuli i šest ranjenih

JEDAN mladić je poginuo u subotu, a šest osoba je ranjeno, među kojima četiri vojnika, u eksploziji bombe i pucnjavi u pakistanskoj regiji južni Waziristan, izjavili su očevici, a prenijele svjetske agencije.

Eksplozivno sredstvo očito je aktivirano pomoću daljinskog upravljača u vrijeme prolaska vojnog konvoja pored tržnice u gradu Wana. Ranjena su četiri vojnika a najmanje jedan kamion je oštećen, rekao je očevidac Tariq Noor za agenciju dpa.

On je dodao da je nakon eksplozije vojska otvorila vatru u kojoj je izgubio život jedan mladić koji je u to vrijeme kupovao u obližnjem dućanu, a još su dvije osobe ozlijeđene.

Zasad nema službene potvrde tog incidenta.

Reuters također javlja da su pakistanske snage pojačale potragu za teroristima povezanih s al-Qaidom i da ih istjeruju s planina nedaleko od granice s Afganistanoom.

Pakistanski vojnici bore se protiv nekoliko stotina militanata, stranaca i njihovih pakistanskih saveznika, u planinana južnog Waziristana još od ožujka. Navodno su među stranim militantima povezanima as al-Qaidom Uzbekistanci, Čečeni i Arapi.

Pakistanski vojni zapovjednik general Niaz Khattak rekao je da je od 500 do 600 stranih militanata, koliko ih je bilo na tom području, ostalo samo stotinjak. Oni imaju oko 300 pakistanskih saveznika, rekao je.

Pročitajte više