U kampanji "Za 1000 radosti" do sada prikupljeno 1,5 milijuna kuna

BOŽIĆNOM humanitarnom kampanjom "Za 1000 radosti" za pomoć najsiromašnijim hrvatskim obiteljima Hrvatski je Caritas do sada prikupio 1,5 milijuna kuna darovima oko 40 tvrtaka, od toga nešto više od 500.000 kuna od 150.000 poziva građana na telefonski broj 060 801 801, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj Hrvatskog Caritasa Mario Bebić.

Kampanja je u tijeku, pa se tvrtke i pojedinci i dalje mogu uključiti i tako uljepšati Božić siromašnim sugrađanima.

Zahvaljujući daru Hrvatskih šuma od 1000 božićnih drvaca s korijenjem u lončanici, prošle je subote od prodaje njih 700 na Trgu bana Jelačića prikupljeno 35.000 kuna, rekao je Bebić. Zbog velikog zanimanja građana i pristupačnih cijena božićnih drvaca u lončanici, od 20 do 160 kuna, božićna će se drvca prodavati i ove subote, 20. prosinca, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića. Božićno drvce doći će kupiti i predsjednik Stjepan Mesić, rekao je.

Bebić je podsjetio da je na Nedjelju Caritasa, 14. prosinca, zahvaljujući Cehu ugostitelja Hrvatske obrtničke komore (HOK) u 18 hrvatskih gradova podijeljeno 2500 objeda siromasima. Najviše ljudi, 650, objedovalo je u kuhinji "Sv. Ante" na Svetom Duhu u Zagrebu. Zadovoljni organizacijom te napretkom u senzibiliziranju društva za potrebe siromašnih, iz HOK-a su najavili da će i iduće godine sudjelovati u kampanji.

U ponedjeljak, 22. prosinca, u 20,30 sati pred zagrebačkom katedralom "Prljavo kazalište" održat će koncert, a član sastava Jasenko Houra rekao je da mu je čast što "Prljavo kazalište" sudjeluje u toj dobrotvornoj akciji. Rekao je da će koncert trajati do 22 sata te zamolio svakoga tko dođe na koncert da kupi svijeću koja će se prodavati za tri do četiri kune i tako pridonese pomoći siromasima.

Bez obzira na to što kampanja službeno završava koncertom "Prljavog kazališta", Hrvatski će Caritas u suradnji s tvrtkom "Markottel" građanima omogućiti da svoje božićne i novogodišnje čestitke na poseban način upute jedni drugima uz pomoć poznatih osoba, među kojima je i kardinal Josip Bozanić. Svatko tko od ponedjeljka nazove 060 600 800, biranjem određenog broja moći će odabrati snimljenu čestitku osobe koja se nalazi pod tim brojem, te slijedeći upute, odabrati nadnevak i vrijeme predaje čestitke. Prikupljen novac također će biti namijenjen siromašnim obiteljima, odnosno kampanji "Za 1000 radosti", rekao je Bebić.

Pomoćni biskup zagrebački msgr. Vlado Košić izrazio je zadovoljstvo kampanjom jer je velik broj građana i tvrtaka, koje su se odrekle dijela ili cijeloga božićnog domjenka, najpotrebitijim sugrađanima uljepšao Božić.

Pročitajte više