U NABLUSU PROSVJEDI PROTIV PALESTINSKOG KRIMINALA

Stotine Palestinaca prosvjedovale su u četvrtak u Nablusu na Zapadnoj obali protiv nasilja i kriminala, nakon što su naoružane osobe ubile mladu majku, a jedan je tinejdžer stradao u eksploziji. L

Prosvjedi protiv sunarodnjaka su rijetki na Zapadnoj obali i pojasu Gaze, dok su oni protiv izraelske okupacije svakodnevni.

Oko 500 osoba okupilo se u središtu Nablusa, tražeći da se stane na put praksi da kriminal, od pljački do ubojstava, ostaje praktički nekažnjen.

Trojica napadača ušla su u srijedu u ljekarnu želeći oteti jednog muškarca i na izlazu, u nasumičnoj paljbi po ulici, ubili 36-godišnju ženu koja je držala dvogodišnje dijete.

U drugom incidentu, 14-godišnji dječak poginuo je u eksploziji bombe s kojom se igrao, a prema dužnosnicima, bomba je bila nalik onima koje su postavljene na cestama Zapadne obale protiv izraelskih vozila.

Nakon pokopa mlade majke, okupljeni Palestinci su podigli natpise na kojima je pisalo "zaustavite ubojice".

Guverner područja Nabulusa Mahmout Aloul je priznao da je nasilje rašireno a palestinske vlasti su slabe. On je dodao kako neke osobe čine zločine tvrdeći kako se bore za slobodu Palestinaca.

(Hina) bcav rb

Pročitajte više