U Sarajevu vrijeđani kardinal Puljić i biskup Komarica

VRHBOSANSKI nadbiskup kardinal Vinko Puljić i banjalučki biskup Franjo Komarica verbalno su napadnuti u srijedu navečer u središtu Sarajevu po povratku sa mise zahvalnice služene u sarajevskoj katedrali.

Kardinala Puljića, uz kojega je bio i tajnik njegova ureda Željko Marić, te biskupa Komaricu, u strogom centru grada i u vrijeme kada su ulice pune ljudi, presrela je osoba koja je vozila automobil tipa "Lada" i počela im dobacivati pogrde i izvikivati provokacije.

Vozač je pored ostaloga prema kardinalu Puljiću i biskupu Komarici uzvikivao "Tekbir" i "Allahu ekber" te ih psovao da bi se nakon toga odvezao glavnom gradskom prometnicom.

Policijska uprava Centar Sarajevo priopćila je kako je kao izgrednik identificiran Faruk Emirhafizović star 23 godine, nastanjen u Sarajevu.

Njega je policija pronašla po registarskim pločicama čije su oznake uspjeli zapisati očevici. Emirhafizović je odmah pozvan u policijsku upravu radi saslušanja no tamo je nijekao kako je on počinitelj izgreda.

Kardinal Puljić i biskup Komarica ipak su ga prepoznali a policija je nakon toga podnijela prekršajnu prijavu.

Sarajevski mediji izvjestili su o ovom izgredu no samo je "Oslobođenje" procijenilo kako to zaslužuje naslovnu stranu dok je, primjerice, puno tiražniji "Dnevni avaz" ovu vijest krajnje neupadljivo plasirao tek na osmoj stranici.

"Čudno je kako je bez straha prišao taj čovjek i vrijeđao kardinala, našeg gosta iz Banje Luke i mene. Problem u ovom gradu je što viđeniji intelektualci i mediji šute o ovakvim stvarima", kazao je za "Oslobođenje" kardinalov tajnik Marić.

Pročitajte više