U stanu u Ičićima policija otkrila uzgajalište marihuane

U IČIĆIMA nedaleko od Opatije policija je otkrila stan u kojem je jedna prostorija potpuno prilagođena uzgoju marihuane. U toj prostoriji pronađeno je oko 200 sjemenki marihuane, 22 uzgojene biljke visine od 10 centimetara do jednog metra, zasađene u zasebnim posudama. Prostorija je opremljena umjetnim navodnjavanjem, rasvjetom i ventilacijom potrebnom za uzgoj marihuane. U stanu je pronađeno i 90-ak grama osušene marihuane te tri precizne digitalne vage, dva pribora za pušenje - nargile, tehnički uređaji, računi, uplatnice i niz drugih predmeta.

U stanu se osim uzgoja događala i distribucija te konzumacija droge. Stan su unajmili i koristili 28-godišnji Riječanin D.P. i 22-godišnji S.M. iz Lovrana. Stan su koristili i kao spremište predmeta ukradenih u provalama, kako iz provala koje su sami obavili, tako i od potencijalnih kupaca koji bi u zamjenu za drogu umjesto novca donosili ukradene predmete poput prijenosnih računala, TV prijamnika, ribičkih štapova, pokretnih peći, digitalnih prijamnika, ukrasnih predmeta i raznog alata. U stanu je pronađen i provalnički alat, piše Novi list.

Za D.P. policija već neko vrijeme traga zbog drugih kaznenih djela te ga je uhvatila u blizini stana, dok za S.M. i dalje traga.

Pročitajte više