U Zagrebu uhićen kradljivac dva BMW-a vrijedna 800 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija uhitila je 32-godišnjaka osumnjičenog za krađe dva luksuzna BMW-a, terenca X5 i kabrioleta M3, vrijednih više od 800 tisuća kuna.

Policija sumnja da je lopov BMW-ov terenac ukrao 16. lipnja ove godine u središtu Zagreba, a sportski kabriolet 12. na 13. veljače na Črnomercu. Pretpostavlja se da je terenac nakon krađe prokrijumčario preko granice, dok je kabriolet krajem prošlog tjedna pronađen u garaži u Radauševoj ulici u Maksimiru.

Prema pisanju medija, pronađeni sportski kabriolet vozio je sin poduzetnika Petra Pripuza, čiji je brat Zoran nakon dugotrajnog sudskog postupka i bijega iz zemlje oslobođen optužbi za sudjelovanje u tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji.

Vlasnik automobila novinarima je ispričao da je BMW pronađen jer su lopovi, pokušavajući omesti signal telefona ugrađenog u vozilo, blokirali sve telefonske signale u zgradi iznad garaže. Telefonski operater utvrdio je odakle se signali ometaju i o tome obavijestio policiju koja je pronašla ukradeni automobil.

Osim sportskog kabrioleta policija je u garaži pronašla i parkirnu karta iz ukradenog BMW-a X5.

Luksuzni BMW-ovi terenci su jedna od najomiljenijih meta auto-mafije, a neki od automobila ukradeni u Hrvatskoj pronađeni su na području Srbije i Crne Gore. Prema policijskim podacima, lani je ukradeno 26 X5-ica.

Pročitajte više