Utrku "Zlatni medvjed" osiguravat će oko 800 policajaca

Utrku Svjetskog skijaškog kupa "Zlatni medvjed", koja će se 20. siječnja održati na Sljemenu, zagrebačka policija smatra događajem visokog sigurnosnog rizika pa će na osiguranju raditi oko 800 policajaca, izvijestila je danas policija.

Na natjecanju, kakvo dosad nije održano u Hrvatskoj, očekuje se dolazak više od 12 tisuća posjetitelja, dvije tisuće posebnih gostiju te oko tisuću natjecatelja i tehničkog osoblja.

Policija će stoga uz posebne sigurnosne mjere na Sljemenu i u gradu uvesti posebnu regulaciju prometa, kazao je zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

Osim domaćih posjetitelja, očekuje se dolazak gledatelja iz susjednih država, prvenstveno Slovenije.

U policiji ističu da će poduzeti sve potrebne mjere radi održavanja javnog reda i mira, sprečavanja kaznenih djela, te korištenja pirotehničkih sredstava za vrijeme trajanja utrke i popratnih događaja.

Podsjećaju da će na Sljemenu primjenjivati odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, posebno one koje se odnose na zabranu konzumiranja alkohola.

Osim alkohola na skijalište se neće moći unijeti niti pirotehnička sredstva te bilo kakvi predmeti kojima bi se nekoga moglo ozlijediti, kao ni zastave ili transparenti rasističkog ili uvredljivog sadržaja.

Zbog posebne prometne regulacije u vrijeme natjecanja i dan ranije, odnosno zatvaranja Sljemenske ceste, Ulice Bliznec, nekih ulica u Podsljemenu i centru grada, posjetitelji će se na skijalište moći dovesti jedino ZET-ovim autobusima od okretišta tramvaja na Mihaljevcu.

Autobusi će do skijališta voziti i sa zagorske strane, a taj je pravac predviđen i za VIP goste, kažu u policiji.

Zbog ograničenog kapaciteta uz skijašku stazu "Crveni spust" na Sljemenu, utrka će se putem video-zida moći gledati i na Trgu bana Jelačića, gdje će biti organiziran i poseban zabavni program.

(Hina) xam ymd

Pročitajte više