Varaždinska ˝Cesta˝ pocijenila ovu godinu izuzetno uspješnom

DIREKTOR varaždinskog poduzeća ´Cesta´ Đuro Podvezanec na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio ovu poslovnu godinu izuzetno uspješnom.

´Opseg radova bio je dvostruko veći u odnosu na 2001., a već je ugovoren i dio posla za 2003. godinu´, rekao je Podvezanec.

Radnici ´Ceste´ izvode radove na dionici Varaždin - Breznički Hum autoceste Varaždin - Zagreb, te na dionici čvor Bosiljevo - Sveti Rok - Maslenica - Zadar II, autoceste Zagreb - Split.

Osim toga, ´Cesta´ je radila i na državnim cestama u četiri županije, te u susjednoj Sloveniji. Tamo ´Cesta´ radi već 30 godina ugrađujući vlastite materijale, što ju svrstava među vodeće hrvatske izvoznike u Sloveniju, rekao je Podvezanec.

Za obavljanje tako velikog opsega poslova u ´Cesti´ su kupili opremu vrijednu 40 milijuna kuna. Novac je uložen u opremu asfaltne baze kod Zadra, dvije betonare i separacije, garnituru za bušenje, pokretne drobilice, 25 kamiona, desetak putničkih vozila, dva velika finišera za polaganje asfalta i drugu opremu, rekao je.

´Zaposleno je stotinjak kooperanata, 120 visokostručnih radnika, među njima 20 inženjera, a zanimljivo je napomenuti kako zbog velike ponude radnika svi koji su tražili posao nisu ga mogli i dobiti´, kazao je Podvezanec. Objasnio je da je razlog velikoj ponudi radne snage prosječna radnička zarada na gradilištu autocesta od 4000 kuna s plaćenim svim doprinosima.

U petak, 20. prosinca, svim će izvođačima radova na gradilištima autocesta u Hrvatskoj biti zadnji ovogodišnji radni dan, a ako vremenske prilike dopuste, radove će nastaviti 7. siječnja iduće godine.

Pročitajte više