VIDEO Božinović o Ćeliću: Ovi se prekršaji ne mogu tolerirati

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

JOSIP Ćelić, zamjenik ravnatelja policije Nikole Miline, podnio je ostavku nakon što je prije nekoliko dana otkriveno da je divljao autom.

No, valja dodati da Ćelić ostaje u policiji, premješten je na drugo radno mjesto.

Štoviše, u obrazloženju svoje ostavke on kaže da se radi o osobnim razlozima.

>> Najbogatiji policajac koji je divljao autom dao ostavku, ostaje u policiji

Ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina od 18 sati su održali konferenciju za novinare na ovu temu.

 


 

>>KONFERENCIJU ZA NOVINARE PRATITE UŽIVO NA INDEXU:

18:19 Vezano za načelnika krapinsko-zagorske policije kod kojeg je otkriveno da je vozio iznad ograničenja, Milina je rekao kako se radilo o brzini od 121 km/h, ali i kako se radilo o vožnji u nenaseljenom mjestu, što je na granici prekršaja.

18:18 Milinu su novinari upitali i je li premještaj dovoljna sankcija.

"Jedna od najtežih sankcija je premještaj na niže pozicije. Premještaj s pozicije drugog čovjeka policije, to je jedna od težih mjera", odgovorio je. 

Upitan mogu li ti isti policajci opet napredovati, odgovorio je potvrdno. 

"Može se opet napredovati u skladu s našim poslovnicima", rekao je.

18:17 Na pitanje ima li još krivih, Milina je rekao kako su upleteni policajci koji su radili tada, tadašnji načelnik PU zadarske te onaj koji ga je naslijedio. 

18:15 Upitan je li zabilježena komunikacija zamjenika i načelnika PU zadarske, rekao je kako nitko od njih nije ni u jednom trenutku tražio da se krene s procesuiranjem događaja. Dodao je kako je komunikacije bilo te kako se zbog toga pokreće disciplinski postupak.

18:13 Milina je upitan je li znao prije jučerašnjeg dana što se dogodilo, odnosno je li prije kraja istrage znao što se dogodilo.

"Prva saznanja sam imao prilikom upita vaše medijske kuće. Zamjenik glavnog ravnatelja je osobno potpisao zapisnik, on je smatrao da sve ide svojom procedurom, ali nadležni policijski službenici nisu procesuirali taj počinjeni prekršaj. Ja nisam imao prethodnih saznanja", rekao je. 

"Snimka je bila tamo gdje treba biti. Ima velik broj snimki prekoračenja brzine. Snimka je bila tamo gdje treba biti", ponovio je.

18:11 Upitan je li poslao jasnu poruku da se od njih ostavke očekuju i jesu li ostavke posljedica toga, rekao je kako se i sami trebamo sjetiti da ovo nije prva ostavka policijskog službenika kada je njegova odgovornost takva da u tom trenutku nema potrebe niti očekuje da ga se brani.

"Napravili su grešku i donijeli su odluku", rekao je i ponovio kako ni on ni Milina nisu poslali odluku da se treba dati ostavka. 

"Gospoda su upoznata s nalazima stručnoga tima i nakon toga je uslijedila njihova ostavka", dodao je.

18:10 Božinović je rekao kako će se, kada se napravi greška, odgovarati onako kako nalaže odgovornost.

"Ovo su propusti koji se ne mogu tolerirati. Zato su posljedice jasne", rekao je.

"Oni su sami podnijeli ostavke i to je nešto što smo u konačnici sami i očekivali. Time se ne dovode u pitanje njihove sposobnosti i zasluge. Oni to sami znaju", zaključio je.

18:05 Prvi se obratio ravnatelj policije Nikola Milina. Rekao je kako je stručni tim napravio cjeloviti uvid, razgovarao sa svima koji su sudjelovali te kako su temeljem rezultata poduzete odgovarajuće mjere.

18:00 Konferencija je najavljena za 18 sati.

Pročitajte više