Vukovar: Misija OESS-a financirala projekte sa 170 tisuća eura

PODRUČNI centar OESS-a u Vukovaru ove je godine blisko surađivao s vlastima i nevladinim organizacijama financirajući velik broj projekata u Vukovarskosrijemskoj i Osječkobaranjskoj županiji u vrijednosti 170.000 eura što je tri puta više nego prošle godine, rekao je regionalni predstavnik Misije OESS-a u Vukovaru Valeriu Florean.

Na božićnom i novogodišnjem domjenku Misije OESS-a, održanom danas u hotelu "Dunav" u Vukovaru, Florean je istaknuo da je Misija OESS-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove godine zabilježila napredak na nekoliko područja.

"Ovogodišnji porast županijskog prihoda i smanjenje stope nezaposlenosti, koje je na svečanoj sjednici Županijske skupštine istaknuo župan Nikola Šafer, nadasve su pozitivni i ohrabrujući", poručio je Florean.

On je također izrazio zadovoljstvo "napretkom u profesionalnom i poštenom izvješćivanju regionalnih medija".

"Mediji su također pratili aktivnosti nevladinih organizacija pokazujući time visoku razinu razumijevanja civilnog sektora", rekao je regionalni predstavnik OESS-a u Vukovaru Valeriu Florean na domjenku kojemu su se odazvali brojni predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

(Hina) žd dd

Pročitajte više