WizzAir najavio uvođenje šest linija iz Splita, moguće su i još tri nove

Ilustracija Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MAĐARSKI WizzAir u prodaju je pustio dvije nove linije prema Splitu u nadolazećem ljetnom redu letenja. Samo u posljednjih mjesec dana ovaj je poznati avioprijevoznik najavio uvođenje čak 6 novih linija prema Zračnoj luci Split za ovu ljetnu sezonu, piše Croatianaviation.

Osim ranije najavljenih novih linija iz Splita prema Oslu, Gdanjsku, Wroclawu i Krakovu, od sredine lipnja kompanija će uvesti još dvije nove linije iz Poljske. Radi se o linijama iz Lublina i Poznana koje će prema Splitu prometovati dva puta tjedno.

Iako WizzAir neće bazirati zrakoplov u Split kao što će to Ryanair učiniti u Zagrebu i Zadru, broj tjednih operacija i linija je velik te je očito da se ova mađarska aviokompanija odlučila na razvijanje svoje mreže upravo iz ovog hrvatskog grada. Split je trenutno jedino odredište WizzAira u Republici Hrvatskoj.

Tri nove linije još nisu objavljene

Od 13. lipnja WizzAir će prometovati na liniji Lublin - Split - Lublin dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, do sredine rujna.

Od 11. lipnja uvodi se i linija Poznan - Split - Poznan koja će u prometu biti također dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka, do kraja rujna.

Trenutno WizzAir nudi 10 međunarodnih linija prema Splitu (od čega čak 6 novih), a do početka sezone kompanija će najaviti još novih linija prema splitskoj zračnoj luci.

Kako piše Croatianaviation, prema dostupnim informacijama, još nisu objavljene tri nove linije. WizzAir će u narednim tjednima u prodaju pustiti karte na linijama iz Beča, Budimpešte i Londona (Gatwick), čime će u špici ljetne sezone kompanija imati čak 13 međunarodnih linija prema Splitu!

100 tisuća sjedala iz Splita

S obzirom na to da je WizzAir u ljeto 2020. godine povezivao Split sa svega četiri međunarodna odredišta, radi se o ogromnom povećanju kapaciteta i linija.

Dolazak Ryanaira u Zagreb svakako možemo nazvati viješću godine u avijacijskom smislu u Hrvatskoj, a u tu kategoriju spada i ljetna baza ovog avioprijevoznika u Zadru. WizzAir polako ali sigurno dodaje nove destinacije iz Splita i praktički gradi svoju utvrdu u jednoj hrvatskoj zračnoj luci, broj međunarodnih linija na kojima će ove godine prometovati iz splitske zračne luke je zaista impresivan.

Ako se ostvari postojeći plan WizzAira za ovo ljeto, mađarski će avioprijevoznik ponuditi gotovo 100 tisuća sjedala iz Splita u predstojećoj sezoni. Time će Split na jedan način postati "baza" WizzAira, a Zagreb i Zadar irskog Ryanaira.

Pročitajte više