Za požar u kojem je stradalo 5 beba osumnjičeni direktor i medicinska sestra

TUŽITELJSTVO je jučer objavilo kako je požar u kojem je život izgubilo pet beba izazvala uključena grijalica. Za izazivanje opće opasnosti iz nehaja osumnjičeni su Amir Zelić, direktor Dječjeg doma Bjelave, i medicinska sestra Suada Čengić, koja je bila dežurna sestra na odjelu za bebe 22. travnja kada je izbio požar, javljaju Nezavisne novine.

Dubravko Čampara, tužitelj Kantonalog tužiteljstva u Sarajevu, kazao je kako je za ovo kazneno djelo propisana kazna od jedne do osam godina zatvora. Čampara je precizirao da je sudski vještak protupožarne zaštite utvrdio da je požar uzrokovan isijavanjem toplote grijalice, koja je bila uključena u vrijeme kada je izbio požar na odjelu za bebe. Tužitelj tvrdi da je, osim obdukcije, i nalaz krvi svih stradalih beba pokazao da su u krvi imale veću količinu ugljen-monoksida od smrtonosne količine.

U požaru u Domu Bjelave lakše i teže je ozlijeđeno 19 mališana, a ozlijđena je i medicinska sestra Suada Čengić. Istragom bi se trebalo utvrditi zašto je jedna sestra bila zadužena za 24 djeteta.

Amir Zelić, direktor doma u kojem se dogodila tragedija, osumnjičen za izazivanje opće opasnosti iz nehaja, rekao je kako se ne osjeća krivim.

Pročitajte više