Za strašnu nesreću kod Karlovca u kojoj je poginuo bračni par kriv je Mađar

Foto: Pixsell/Kristina Stedul Fabac

KARLOVAČKA policija objavila je da je krivac za nesreću kod Karlovca u kojoj je poginuo bračni par mađarski vozač kamiona.

Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak oko 13:35 dogodila kod Vukove Gorice nedaleko od Karlovca poginulo je dvoje ljudi. Radi se o bračnom paru, a u automobilu je s njima bila i devetogodišnja kći koja je teško ozlijeđena.

Kamion udario u auto koji ga je pretjecao

Karlovačka policija je danas objavila kako je krim istraživanjem utvrđeno da je 35-godišnji državljanin Mađarske upravljao teretnim vozilom britanskih registarskih oznaka i nije se kretao sredinom svoje trake, nego je dijelom vozila prešao na suprotnu traku gdje je udario u bočnu stranu osobnog automobila riječkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 39-godišnjak, a koji je pretjecao spomenuto vozilo. Tom prilikom došlo je do zanošenja osobnog automobila koje je sletjelo s kolnika i udarilo u stablo, stoji u priopćenju karlovačke policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 35-godišnji državljanin Mađarske bit će predan pritvorskom nadzorniku te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava, objavila je policija.

Poginuli supružnici, njihova kći teško ozlijeđena

U nesreći su poginuli supružnici iz Vrbovskog s kojima je u autu bila i kći, koja je teško ozlijeđena. 

Neslužbeno se doznaje da su smrtno stradali otac D.K. (39) i majka A.K. (43). Otac je radio kao vatrogasac, a njegova supruga bila je tajnica u policijskoj postaji u Vrbovskom. Išli su u Karlovac, gdje su na Autobusnom kolodvoru trebali sačekati starijeg sina koji je stizao sa sezonskog posla.

Automobil je sletio s ceste u desni usjek pa su uz hitnu službu morali intervenirati i vatrogasci te pomoći u izvlačenju preživjele osobe i tijela preminulih. 

Pročitajte više