Zagrebački chef pišao po vratima bratove sobe: "Sam si kriv jer cura nije s tobom"

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL/Shutterstock

Ovih je dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu zbog nasilja u obitelji osuđen chef poznatog zagrebačkog restorana. Zbog toga je već proveo jedan dan u pritvoru, a sutkinja je to uračunala u ukupnu kaznu te mu dosudila 29 dana uvjetnog zatvora i zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja žrtve nasilja, odnosno bata, u trajanju od šest mjeseci.

Kako stoji u presudi, F.P. je u svibnju ove godine u stanu, dok je njegov brat spavao, "došao do sobe te počeo urinirati po vratima".

"Na to se brat probudio te upitao: 'Šta to radiš?', da bi po tome osuđenik počeo vrijeđati brata riječima: 'Gnjido, gnoju, malo đubre, zato si takav kakav jesi, sam si kriv što tvoja djeca nisu s tobom, kao niti tvoja djevojka', a što je kod njega izazvalo povredu dostojanstva i osjećaj uznemirenosti", navodi se.

Osim uvjetne kazne i zabrane uznemiravanja, F.P. mora platiti i 20 eura sudskih troškova. Obje su se stranke odrekle prava na žalbu zbog čega sutkinja nije smatrala potrebnim obrazložiti presudu te je ona postala pravomoćna.

Pročitajte više