Zagrepčani kod Gline zasadili marihuanu, policija im oduzela automatsku pušku

Foto: PU sisačko-moslavačka

DVOJICU muškaraca sa zagrebačkog područja, koji su kod Gline zasadili plantažu indijske konoplje namijenjene uzgoju i preprodaji marihuane, policija je privela i kazneno prijavila zbog proizvodnje i prometa drogama, a jednoga od njih i zbog nezakonitog posjedovanja automatske puške. Iz sisačko-moslavačke policije su priopćili kako su dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 28-godišnjakom.

Osumnjičeni su da su u travnju na neobrađenoj zemljišnoj parceli zasadili indijsku konoplju, koju su potom djelomično obirali i odnosili s nasada zbog uzgoja te osobne konzumacije i prodaje marihuane. Svoju sumnju policajci su potvrdili prošle subote, kada su u kontroli prometa u Glini zaustavili automobil zagrebačkih registracija u kojem se kao putnik nalazio 25-godišnjak, kod kojega je pronađena biljka indijske konoplje visine 110 centimetara.

98 biljaka

Na glinskom području je otkrivena plantaža odakle je izuzeto ukupno 98 takvih biljaka visine od 132 do 345 centimetara te automatska puška sa spremnikom i 27 komada streljiva. Istragom je utvrđeno da je pušku nedozvoljeno posjedovao 25-godišnjak, a pretragom njegova vozila pronađena su još 24 grama marihuane. 

Obojica su predana pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a 25-godišnjak i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte više