Zaplijenjena rekordna količina od 1,2 tone kokaina u Velikoj Britaniji

REKORDNA količina 300 milijuna funti vrijednog kokaina zaplijenjena je u luci Southhampton u Velikoj Britaniji.

Agencija za teški i organizirani kriminal je danas je izvijestila javnost o zapljeni 1,2 tone kokaina izuzetne kvalitete koja se dogodila u lipnju.

Francuske vlasti su dobile dojavu da se droga nalazi na luksuznom kruzeru Louise od 65 metara kada je kruzer bio u Karipskom moru u svibnju. U međunarodnoj akciji brod je praćen do Southhamptona, odakle je trebao ići u Nizozemsku.

Policajci su šest dana pokušavali pronaći drogu na brodu iz Južne Amerike, da bi je na kraju našli u posebno dizajniranom dijelu ispod platforme za kupanje. Droga je bila stavljena na brod u Venezueli.

90-postotni kokain

Radi se o kokainu čistoće 90 posto. Prosječna čistoća kokaina u Velikoj Britaniji je 63 posto. Cijena je procjenjena na 50 milijuna funti za čitav paket, dok bi se prodajom na ulicama na njoj zaradilo 300 milijuna.

Britanska agencija je nakon pronalaska droge pomogla nizozemskoj policiji u traženju članova bande koja je organizirala šverc. Jučer je uhićeno šest muškaraca, dva 44-godišnjaka iz Amsterdama, 60-godišnjak iz Meppela, 32-godišnjak i 34-godišnjak iz Heusdena te 27-godišnjk iz Waalwijka.

Zaplijenjeno je i 100.000 eura, dva Harley Davidsona, dva komada vatrenog oružja, prigušivač i ectasy.

Pročitajte više