Što se događa kada ne jedete dovoljno nakon aktivnosti?

Što se događa kada ne jedete dovoljno nakon aktivnosti?
Foto: 123f

ŽENE postaju sve mršavije, standardi su sve niži. Prema zadnjim istraživanjima, od 1972. godine, sudjelovanje djevojčica i cura u raznim sportovima je narasla za 560 posto među učenicima srednjih škola. To je odlično. Svi smo jako aktivni.

No, jedna stvar je također točna - ne unosimo dovoljno hrane kako bismo opskrbili naše tijelo s dovoljno energije, koje bi onda bilo spremno za sve izazove koje mu postavljamo. Žene koje puno vježbaju i ne jedu dovoljno, pate od sindroma triada, a manifestira se kroz smanjenje gustoće kostiju (osteoporoza, osteopenija), nepravilnog menstrualnog ciklusa, neplodnost i brojne druge simptome.

Nažalost, mnogi liječnici ne prepoznaju sindrom - što vas dovodi u opasnost. Mnoge žene koje su aktivne tokom cijelog dana imaju potrebu unosa cca 3500 kcal kako bi zadovoljile svoje dnevne potrebe energijom. Međutim, taj broj plaši većinu žena, ali i djevojčica. Ova činjenica od iznimne je važnosti kod cura jer se gustoća kostiju izgrađuje do 25. godine.

Nakon toga, neke možete obnoviti, ali nikada nećete moći ispraviti učinjenu štetu. Pokušajte zamijeniti riječ “kalorija” i koristite riječ “energija”, možda će vas manje plašiti, a ujedno ćete shvatiti da vaše tijelo treba energiju za pravilno funkcioniranje.

"Hm... Tko želi ići u Mc na krumpiriće? Trebam energiju što prije!!" – Naravno nemojte to baš tako doslovno shvatiti :).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara