De Tomaso spreman za povratak

NA predstojećem ženevskom auto salonu na tržište će se vratiti već pomalo zaboravljani De Tomaso, koji je bankrotirao prije sedam godina.

Glavnu riječ u revitaliziranom De Tomasu će imati njegov sadašnji vlasnik i prijašnji Fiatov šef marketinga Gian Mario Rossignolo, koji je kupio prava na korištenje imena u studenom 2009. i od tada u ovaj projekt uložio 116 milijuna eura.

Rossignolo će u Ženevi predstaviti konkurenta BMW-ovoj seriji 5 GT čije teasere možete vidjeti na priloženim slikama. Saznajemo kako je trenutni naziv najavne studije SLC (sport luxury car), a pored njega na tržištu bi se u dogledno vrijeme trebali pojaviti coupe i limuzina.

Za dizajn automobila je zaslužan dizajnerski studio Pininfarina, a produkcijski će se SLC od 2012. i proizvoditi u Pininfarininim pogonima u Grugliascu. Trenutno je planirana godišnja proizvodnja od oko 3.000 primjeraka. Isto vrijedi i za limuzinski model, dok bi se coupe proizvodio u 2.000 jedinica.

Sve će karoserijske izvedbe biti "temeljene na  aluminijskoj šasiji uz primjenu inovativne konstrukcijske tehnike pod nazivom Univis". Produkcijsu će izvedbu SLC-a pokretati benzinski V6 i V8 motori snage 300 i 550 KS te dizelski V6 snage 260 KS. Za sada još recimo i kako će ovaj automobil imati pogon na sva četiri kotača.

Svi bi detalji trebali biti predstavljeni na samoj ženevskoj premijeri.

Pročitajte više