FOTO Upoznajte "World of Volvo“

Foto: Volvo

SLAVNI proizvođač obilježava 97. rođendan. 

14. travnja 1927. godine švedski poduzetnici Assar Gabrielsson i Gustaf Larsson proizveli su prvi primjerak svog prvog automobila Volvo ÖV4. Automobil s otvorenim krovom otkotrljao se s proizvodne trake, inženjer ga je ubacio u prvu brzinu i auto je krenuo unatrag.

Svjetski slavan i profitabilan

Nakon početne konstruktorske greške Volvo je krenuo hrabro naprijed i ubrzo postao svjetski slavan i cijenjen proizvođač automobila. I što je bitno, profitabilan. Premotamo li gotovo 100 godina unaprijed, imamo priliku vidjeti da je Volvo opstao pod kineskim okriljem zadržavši veću dozu svoje osobnosti. A sada možemo vidjeti još nešto. 

Today marks our 97th birthday, and we’re thrilled to announce the grand opening of World of Volvo ! 🎉🚗 Join us in celebration as we unveil our new 22,000m2 brand centre, featuring a stunning 4,500m2 exhibition hall showcasing our iconic vehicles throughout history. See you there! 💙

Objavljuje Volvo Cars u Nedjelja, 14. travnja 2024.

Bavarci imaju BMW Welt, a Volvo ima World of Volvo. Otvoren je u Göteborgu, a radi se o muzeju posvećenom Volvu, ali i puno više od toga. Mjesto je to na kojem uz brojne proizvode Volva možete upoznati i mnoge inovacije koje stoje iza slavnog švedskog proizvođača.

Više od proizvođača automobila

Da, Volvo je proizvodio i još uvijek proizvodi puno više od automobila. Radni strojevi, gospodarska vozila, maritimni program, samo su neka od područja u kojima je Volvo grupa prisutna.

Kad su, pak, automobili u pitanju, možete vidjeti P1800, s kojim je Irv Gordom napravio preko 3 milijuna milja. Tu su i sigurnosni koncepti, kao i brojni automobili čija je osnovna zadaća bila zabava i užitak za volanom. Baš ono što automobil i treba biti. 

Pročitajte više