Joyster: Sportaš u Škodinom stilu

PREMA navodima izvora češki će proizvođač automobila u vlasništvu njemačkog VW-a uskoro tržištu predstaviti svoju verziju modela Scirocco, a taj bi model prema do sada dostupnim informacijama trebao nositi naziv Joyster.

Ovim bi se modelom trebala nastaviti dosadašnja uobičajena i, za sada, od kupaca dobro prihvaćena praksa dijeljenja platformi i motorizacije unutar VW Grupe.

Joyster bi trebao ustvari biti rebrandirani, opremom siromašniji i cijenom pristupačniji Scirocco. Pored Scirocca, na konačni izgled ovog coupea s tri vrata određeni bi utjecaj trebao izvršiti i Škodin konceptni model Joyster s pariškog auto salona 2006. koji će novitetu dati i ime.

Motorizacija će uglavnom biti preuzeta iz Scirocca. Drugim riječima, radit će se o turbo benzinskim i dizelskim motorima obujma 1,4, odnosno 2,0 litre, dok bi RS model pokretao 2,0-litreni benzinac snage 210 KS. U ponudi će biti ručni 6-stupanjski te 7-stupanjski DSG mjenjač s dvije spojke.

Insajderi javljaju kako se ovom modelu možemo nadati vrlo skoro, već do kraja ove godine. Time jesenski frankfurtski auto salon postao idealnom pozornicom za svjetsku premijeru.

Pročitajte više